Kirjaudu

keskiviikko, 19 helmikuu 2014 00:00

Projekti - Auto osa 3 - Soitin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Tässä se  nyt on kiinanihme Erisin ES7935A -android autosoitin.

soitin1.jpg

 

Sain tämän soittimen jo marraskuussa. Vasta nyt sain aikaseksi kirjoitella siitä ja pitihän minun testata sitä ensiksi.

Olen ollut tyytyväinen soittimeen, se vastaa juuri niitä tarpeita mitä siltä hainkin. Eniten olen käyttänyt Android ominaisuutta soittimessa, koska siihen saa Spotifyn, Nettiradiot, Navigoinnin ja SMB-jaot kotiverkosta. Muut ominaisuudet ovat jääneet vähälle käytölle. Ainut moiteen sana löytyy soittimen FM-radiosta, se on todella surkea, Kuopion keskustassa se kuuluu ihan ok, mutta menetpä jonnekin petosen perukoille niin loppuu kuuluminen. Lisäksi huomasin että jos näyttö ei ole kiinni soittimessa radio kuuluu paremmin. Hommasin soittimen taakse antennin vahvistimen, mutta en huomannut sillä mitään vaikutusta. Itseäni tämä ei haittaa ja asia voisi korjaantua jos hankkisin DVB-T FM yhdistelmä antennin joka tulee tuulilasille jolloin antennin kaapelin pituus lyhenisi huomattavasti. Itse käytän nettiradioita ne kuuluvat paremmin ja niissä on laajempi valikoima.

 

Itse soitin on kooltaan standarti 2 DIN:n soitin, mutta koska Corolla alkuperäinen soitin ei ole mikään standardi soitin, jouduin hommaamaan tuohon peite paneelin ympärille. Soitimen näyttönä toimii 7" Android tabletti joka voidaan telakoida soittimeen. Eli Android ominaisuus on tabletissa, itse soittimesta löytyy myös melko kankea käyttöjärestelmä.

 

Kokska soitin vaatii Internet yhteyttä jotta saan kaiken haluamani ominaisuudet käyttöön siitä, päädyin hankkimaan autoon 3G-liittymän, sen lisäksi hankin myös reitittimen joka toimii usb-virralla ja johon voin kytkeä 3G-modeemin. Hankin vain aluksi TP-Link TL-WR703N reitittimen jossa oli asennettuna DD-WRT ohjelmisto. Mutta harmikseni huomasin että TL-WR703N:ssä on muistia niin vähän ettei siihen pysty asentamaan OpenVPN:ää. No päätin sitten kokeilla toista laitetta TP-Link TL-MR3020 mutta siinä oli myös pieni muisti, mutta siihen laitoin OpenWRT:n jossa on mahdollista käyttää ulkoista muistia. Ainut ongelma että tarvitsin kyllä usb portin 3G-modeemille, kokeilin ratkaista tätä ongelmaa käyttämällä 3G-modeemin microsd-korttipaikkaa. Mutta useista yrityksistä huolimatta en löytänyt sellasita modeemia jossa microsd olisi toiminut OpenWRT:ssä. Sain kyllä yhdessä 3G-modeemissa sen toimimaan, mutta sitten ei itse 3G toiminut kunnolla OpenWRT:n kanssa.

 

 

Joten lopulta päädyin yhdistämään TL-WR703N ja TL-MR3020, eli TL-MR3020 toimii OpenVPN ja WLAN tukiasemana. TL-WR703N toimii sitten 3G-reitittimenä. Vedin hanskalokeroon "tupakansytytin" -liitännä josta saadaan usb virtaa molemille laitteille. Tarkoitus olisi vielä laitta tuohon väliin jonkilainen backup battery, että laitteet pysyvät virrassa jonkin aikaa auton sammutuksen jälkeen. Tästä on hyötyä lyhyillä pysähdyksillä.

 

Lyhyenä yhteen vetona tähän loppuun, sanoisin että kaikinpuolin ihan pätevä vehje omiin tarpeisiin. Laitteesta löytyy kyllä hieman bugeja jotka voivat tavan käyttäjää haitata. Yksi esimerkki tapaus on kun auton startaa, jos soitin on jo ollut päällä niin android sammuu ja käynistyy uudelleen. Tämä johtuu siitä että auto ei startauksen aikana anna virtaa minnekään muualle, joten soitin luulee että virrat katkaistiin ja rupeaa sammuttamaan itseään.  Soitin kyllä käynistyy itsestään, mutta tähän kuluu turhaan aikaa. Itse ohitan ongelman niin että painan näytön irti soittimesta ja startaan auton sen jälkeen painan näytön takaisin kiinni. Muuten kyllä olen soittiimeen ollut tyytyväinen.

 

Luettu 74381 kertaa Viimeksi muutettu tiistai, 22 heinäkuu 2014 07:38
Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Projekti - Auto osa 2

Copyright © Ilkka Rautiainen 2021.
Kaikki oikeudet pidätetään.