Kirjaudu

perjantai, 02 elokuu 2013 00:00

Edullinen DD-WRT reititin - Asus RT-N10U Black

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Ostin jo alkukeväästä Asuksen RT-N10U Black reitittimen, tarkoituksena että saisin valjastettua siitä 3G reitittimen kesämökille. Laite jäi kuitenkin hyllylle pölyä keräämään, sillä en useista yrityksistä huolimatta saanut 3G modeemia toimimaan DD-WRT:ssä. Alkuperäinen firmware kyllä tukee mainiosti uusimpiakin 3G ja 4G tikkuja, mutta kuten voi arvata alkuperäiset firmikset tuppaa olemaan aika puutteellisia verrattuna customeihin. Etenkin itselleni tärkeä ominaisuus on OpenVPN, joka alkuperäisestä firmiksestä puuttuu. Koska 3G ei toiminut niin reititin jäi hyllyyn odottamaan että keksin mitä teen sillä. Reititin ei ollut todellakaan kallis sillä se maksoi Verkkokauppa.com:ssa vain 29,90 €.

 

Nyt rupesin katselemaan olisiko DD-WRT:stä tullut uutta buildia ja toimisiko siinä 3G modeemi. Heinäkuun lopulla oli tullut uusi buildi 22118. Päätin kokeilla että toimisiko siinä 3G, yllätykseni 3G toimi mainiosti. Testasin itselläni käytössä olevia 3G modeemeja, Huawein E169 ja E353s-2:sta. Meinasin nyt käydä tässä läpi kuinka DD-WRT asennetaan Asus RT-N10U Blackiin. Huom! WLAN ei itselläni ainakaan toiminut tällä 22118 buldilla, jos joku sitä kaipaa niin tiedoksi tämä.

 

Yleensä olen DD-WRT asentanut ongelmitta, mutta nyt törmäsin ongelmiin tämän laitteen kanssa, sitä en osaa sano johtuiko ongelmat laiteista vai minusta. Käyn myös läpi keinoja joilla ratkaisin nämä ongelmat. Omasta mielestäni Asuksen reitittimet ovat hyviä siksi että ne on melko vikasietosija, niissä on recovery mode-tila jolla pääsee aina palauttamaan alkuperäisen firmwaren (tietenkään ei jos laiteeseen ei enää tulisi virtaa).

 

Luulen että itselläni ongelma oli siinä että koitin ensiksi asentaa väärän laista firmware laiteeseen, jonka jälkeen se meni hieman solmuun. Laite oireili seuraavasti: pingatessa se ei vastannut kuin muutaman sekunnin, jonka jälkeen laite todennäköisesti käynnistyi uudelleen koska kaikki valot syttyivät ja sen jälkeen power valo ja aktiivinen verkko jäivät vain palamaan. Tätä toistui jatkuvasti eli laite oli jonkinlaisessa boot loopissa.

 

Käytin seuraavia puhdistus firmis tiedostoja laitteen elvyttämiseen: Asus Tool. Laite piti kytkeä recovery mode tilaan ja Firmware upload toolilla asensin tiedostot laiteeseen seuraavassa järjestyksessä: Ensiksi wl500g-clear-nvram.trx  jonka jälkeen laite käynnistyi uudelleen ja taas oli asetettava laite recovery tilaan, toiseksi wl500g-recover.trx laite käynnistyi taas uudelleen, jonka jälkeen asetin laiteen kolmannen kerran recovery tilaan ja asensin alkuperäisen firmwaren. Kannattaa huomata seuraava asia: Kun olin asentanut alkuperäisen firmwaren, täytyy reititin resetoida vielä reset napista.

Eli reitittimeen virrat päälle odotat että kaikki tarpeelliset valot syttyy ja painat reset nappi niin kauan että valot sammuu, tämän jälkeen voit vapauttaa reset napin. Itsellä kesti jonkin aikaa tajuta tämä, sillä laite näytti valoist päätellen että se olisi toiminnassa, eli Power, aktiivinen verkko, wlan ja wps valo palvoivat. Mutta laiteesta ei saanut ip-osoitetta eikä wlaniin voinut yhdistää vaikka se näkyi. Kaiken tämän jälkeen aloitin kaiken alusta.

 

Tarvitset firmwaren asentamista varten Asuksen Firmware Restoration työkalun, jonka löydät levyltä joka tuli laiteen mukana tai Asuksen sivulta Utilities paketista. Laiteen kytkeminen Recovery Mode-tilaan tapahtuu seuraavasti, kytke laiteen virta pois, pidä laiteen reset painiketta painettuna ja kytke laitteeseen virta, pidä reset painiketta painettuna 30 sekunttia. Määritä koneen ip-osoite käsin esim. 192.168.1.2 aliverkon peite se mikä tulee automaattisesti, oletusyhdyskäytävään voit laittaa reitittimen ip-osoiteen joka on 192.168.1.1. Tämän jälkeen kytke reititin kiinni koneeseen verkkokaapelilla ja Uploadaa firmware tiedosto laitteeseen Firmware Restoration työkalulla.

 

Totesin että varminten asennus onnistuu asentamalla erityisesti RT-N10U varten tehdyllä firmwarella: dd-wrt.v24-16994_NEWD-2_K2.6_mini_RT-N10U.trx

Tämän jälkeen laitteessa on mini DD-WRT firmware ja voit avata sen selaimessa osoitteessa http://192.168.1.1/ WebGUI:ssa voit asentaa seuraavan firmware tiedoston joka on samaa buildia kuin mini: dd-wrt.v24-16994_NEWD-2_K2.6_mega.bin

Nyt kun olet asentanut mega firmwaren voit asentaa reitittimeen haluamasi buildin, itse asensin dd-wrt.v24-22118_NEWD-2_K2.6_big.bin jossa 3G toimi. Muistutan vielä että itselläni ei ainakaan WLAN tässä buildissa toiminut, en ole varma toimisiko mega-paketissa mutta epäilen kyllä sitä, toivotaan että seuraavassa buildissa jo toimisi.

 

 

Luettu 9959 kertaa Viimeksi muutettu torstai, 17 tammikuu 2019 11:30
Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Valvontakamera projekti - asennus Projekti - Auto osa 1 »

Copyright © Ilkka Rautiainen 2021.
Kaikki oikeudet pidätetään.