Tulosta tämä sivu
tiistai, 09 heinäkuu 2013 00:00

Valvontakamera projekti - asennus

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Lähdin viettämään juhannusta kesämökille ja samalla sain asennettua valvontakameran paikoilleen. Itse asennuksessa nyt ei ollut mitään ihmeellistä, isoin työ oli kameran säätämisessä kodalleen. Olin kotonani jo tehnyt valmiiksi asetukset kameraan ja reitittimeen, joten ei tarvinnut kuin laittaa laitteet paikalleen.

 

 

Kuten aikaisemmassa kirjoituksessa mainitsin, että tarkoitus on littää kesämökin verkko samaan verkkoon kotini verkon kanssa. Näin saan helposti, turvallisesti ja vaivattomasti yhteyden kameraan kotoani. Mainitsin myös että aioin verkkojen yhdistämisessen käyttää OpenVPN:ää, sillä minulla on jo OpenVPN-palvelin käytössä. Tarvitsee vain määrittää reitittemelle OpenVPN asiakaan asetukset ja "putki" on auki.

 

Edellisen kirjoituksen jälkeen on tapahtunut paljon asioita. Aluksi oli tarkoitus käyttää vain Foscamin omaa ohjelmaa, joka on kamerrassa itsessään, mutta sittemin asioita tutkittuani tulin törmännekseeni ilmaiseen Zoneminder valvontakamera palvelinohjelmaan. Zoneminder on huomattavasti monipuolisempi kuin Foscamin oma ohjelma, joten otin sen välittömästi käyttööni. Zoneminder palvelin on minulla kotona kuopiossa, joten vaikka kesämökille nyt tulisi pitkäkyntisiä ja tyhjentäisivät koko mökin, mutta siitä huolimatta kameran tallentama video on tallessa kotonani.

 

Luettu 6799 kertaa Viimeksi muutettu maanantai, 05 elokuu 2013 08:09
Ilkka Rautiainen

Uusimmat artikkelit kirjoittajalta Ilkka Rautiainen

Liittyvät artikkelit