Kirjaudu

Blogi

Blogi (12)

En ole mikään kovin ahkera blogin kirjoittaja, mutta kirjoitan merkintöjä lähinnä omiksi muistiinpanoiksi. Jakamalla ne toivon niistä olevan hyötyä myös muille, jotka saman ongelman kanssa pähkäilevät. Blogistani löytyy myös juttuja hankinnoistani ja projekteista.

keskiviikko, 19 helmikuu 2014 00:00

Projekti - Auto osa 3 - Soitin

Kirjoittanut

Tässä se  nyt on kiinanihme Erisin ES7935A -android autosoitin.

soitin1.jpg

 

Sain tämän soittimen jo marraskuussa. Vasta nyt sain aikaseksi kirjoitella siitä ja pitihän minun testata sitä ensiksi.

Olen ollut tyytyväinen soittimeen, se vastaa juuri niitä tarpeita mitä siltä hainkin. Eniten olen käyttänyt Android ominaisuutta soittimessa, koska siihen saa Spotifyn, Nettiradiot, Navigoinnin ja SMB-jaot kotiverkosta. Muut ominaisuudet ovat jääneet vähälle käytölle. Ainut moiteen sana löytyy soittimen FM-radiosta, se on todella surkea, Kuopion keskustassa se kuuluu ihan ok, mutta menetpä jonnekin petosen perukoille niin loppuu kuuluminen. Lisäksi huomasin että jos näyttö ei ole kiinni soittimessa radio kuuluu paremmin. Hommasin soittimen taakse antennin vahvistimen, mutta en huomannut sillä mitään vaikutusta. Itseäni tämä ei haittaa ja asia voisi korjaantua jos hankkisin DVB-T FM yhdistelmä antennin joka tulee tuulilasille jolloin antennin kaapelin pituus lyhenisi huomattavasti. Itse käytän nettiradioita ne kuuluvat paremmin ja niissä on laajempi valikoima.

keskiviikko, 20 marraskuu 2013 11:16

Projekti - Auto osa 2

Kirjoittanut

Jatkan tässä jo aloittamaani auto projektia. Viime kirjoituksesta onkin kulua jonkin verran aikaa. Tässä välissä on ehtinyt tapahtua paljon asioita joista ehkä kirjoittelenkin joskus tänne. Meillä oli esim. muutto kuun vaiheessa ja kone oli pariviikkoa vielä paketissa ennen kuin sain purettua sen sieltä ja viriteltyä tulille. Mutta mennäänpäs asiaan. Auton projekti on edennyt sen verran että auton konsolin valot on vaihdettu vihreistä sinisiksi ja samalla polttimot on korvattu ledeillä. Päätin aloittaa polttimoiden korvaamisen keskikonsolista.

maanantai, 16 syyskuu 2013 14:26

Projekti - Auto osa 1

Kirjoittanut

Ostin jokin aika sitten uuden auton. Entisessä ei sinäänsä ollut mitään vikaa, muutakuin että se oli iso ruokainen (nykyiseen verrattuna) ja toimi väärällä polttoaineella. Eli vaihdoin bensa autosta diseli autoon, sillä ajan aika paljon autolla. Auto on Toyota Corolla vuosimallia 2004.

perjantai, 02 elokuu 2013 00:00

Edullinen DD-WRT reititin - Asus RT-N10U Black

Kirjoittanut

Ostin jo alkukeväästä Asuksen RT-N10U Black reitittimen, tarkoituksena että saisin valjastettua siitä 3G reitittimen kesämökille. Laite jäi kuitenkin hyllylle pölyä keräämään, sillä en useista yrityksistä huolimatta saanut 3G modeemia toimimaan DD-WRT:ssä. Alkuperäinen firmware kyllä tukee mainiosti uusimpiakin 3G ja 4G tikkuja, mutta kuten voi arvata alkuperäiset firmikset tuppaa olemaan aika puutteellisia verrattuna customeihin. Etenkin itselleni tärkeä ominaisuus on OpenVPN, joka alkuperäisestä firmiksestä puuttuu. Koska 3G ei toiminut niin reititin jäi hyllyyn odottamaan että keksin mitä teen sillä. Reititin ei ollut todellakaan kallis sillä se maksoi Verkkokauppa.com:ssa vain 29,90 €.

tiistai, 09 heinäkuu 2013 00:00

Valvontakamera projekti - asennus

Kirjoittanut

Lähdin viettämään juhannusta kesämökille ja samalla sain asennettua valvontakameran paikoilleen. Itse asennuksessa nyt ei ollut mitään ihmeellistä, isoin työ oli kameran säätämisessä kodalleen. Olin kotonani jo tehnyt valmiiksi asetukset kameraan ja reitittimeen, joten ei tarvinnut kuin laittaa laitteet paikalleen.

torstai, 13 kesäkuu 2013 00:00

IKEA hackers Baaripöytä

Kirjoittanut

Olen ollut nyt lomalla viikon ja tällä viikolla sain hommattua keittiöömme baaripöydän, valmista ei kyllä löytynyt joten tein sen itse. Olin miettinyt jo pidemmän aikaa että meidän keittiöön sopisi mukavasti baaripöytä / baaritiski, mutta valmiit baaripöydät ovat kalliitaa tai jos eivät ole niin eivät sitten ole tarpeeksi tyylikäittäitä, eivätkä sovi sisustukseen. Meillä on kotona IKEA:n keittiö joten rupesin katsomaan olisikko IKEA:lla tarjota jotain valmista vaihtiehtoa. Valmiita baaripöytiä ei oikei löytynyt. Vaihtoehtoina oli muutama valmis tai rakentamalla kaapistoista, mutta tällöin kyse olisi kuitenkin saarekkeesta eikä pöydästä. Joten täytyi alkaa värkkäilemään pöytää itse. Lähes kaikki tarvitkket kuitenkin löysin IKEA:sta.

tiistai, 21 touko 2013 00:00

Valvontakamera projekti - aloitus

Kirjoittanut

Perjantaina saapui Foscamin FI8906W -valvontakamera. Tarkoitus olisi asentaa kesäloma projektina se kesämökille pitämään vahtia silloin, kun isäntäväki ei ole paikalla. Mökiltä on aikaisemminkin hävinnyt tavaroita ja ikkunoiden alta on löytynyt jalanjälkiä kuin olisi tutkittu olisiko sisällä mitään vietävää. Voi olla että joku on ollut tiedustelemassa asutusten tilannetta ja kartoittanut itselleen mahdollisia murtopaikkoja.

Alueella on paljon kesä-asuntoja ja tällaiset paikat varmasti houkuttelevat hämärämiehiä. Tietenkään kamera ei estä voroja, mutta tarpeen tullen se voi kertoa arvokasta tietoa siitä kuka murtojen takana on. Myös kamera varmasti pelottaa voroja pysymään loitolla.

lauantai, 17 marraskuu 2012 00:00

DD-WRT:n asennus Belkin F7D3302 tukiasemaan

Kirjoittanut

Tässä artikkelissa käsitellään kuinka asennat avoimeen lähdekoodiin perustuvan DD-WRT-reititin laiteohjelman Belkinin F7D3302-tukiasemaan.

maanantai, 05 elokuu 2013 00:00

DD-WRT Build SVN 19519

Kirjoittanut

Päivittelin molemmista reitittimistäni Belkinistä ja Ciscosta DD-WRT:n uusimpaan buildiin eli 19519. Lähinnä päivityksen tarve oli Belkinillä, sillä siinä on nyt kiinni Saunalahden uusi mobililaajakaista tikku. Aikaisempi build 18946 ei tukenut Hueawei E353s-2:sta. Päivityksen jälkeen tikku rupesi toimimaan heittämällä, mutta ikäväkseni huomasin että OpenVPN:n lakkasi samalla toimimasta. Ilmeisesti buildissa on jokin bugi, plärättyäni muutamat keskustelut aiheesta löysin ongelmaan ratkaisun. Ongelmahan ilmeni TLS errorina eli kyseessä oli jonkin lainen authentikointi ongelma.

maanantai, 19 marraskuu 2012 00:00

DD-WRT ja OpenVPN Server

Kirjoittanut

Seuraavaksi kopioidaan palvelimen sertifikaatit ja avaimet jotka luotiin aikaisemmin. Ne liitetään OpenVPN Server/Daemon valikkoon. Avaa selaimesi ja siirry reitittimen hallinta sivulle. Siirry Servisces välilehdelle ja valitse sen alta VPN välilehti.

Copyright © Ilkka Rautiainen 2022.
Kaikki oikeudet pidätetään.